Savanyúkáposztás szalonnás nokedli

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
3.75 8
3.75 8

Laktató hagyomány

Recept

  • Felkockázzuk a szalonnát és nagy serpenyőben zsírjára sütjük.
    Ez alatt a lisztbe beleütjük a tojásokat, beleöntjük a sót,a vizet és elkeverjük. Nem kell simára keverni.
    Bő, forró,sós vízbe beleszaggatjuk és öt perc főlés után leszűrjük.
    A kimosott savanyú káposztát elkeverjük a szalonnával és pár percig együtt sütjük. Közben fűszerezzük.
    A megfőtt nokedlit rámerjük és összevegyítjük.

Hozzávalók 4-6 főre

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 60 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 2 dl víz
  • 1 teáskanál só
  • 60 dkg főtt füstölt császárszalonna
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál őrölt köménymag
  • 2 dl étolaj