Sült pontypatkó

8 hozzászólás
Nyomtatás
4.1 5
4.1 5

Üdvözlet a Balatonról

Recept

  • A sütés előtt 20 perccel besózzuk a halakat.
    Majd összekeverjük a lisztet a paprikával és a prézlivel és az ebbe forgatott halat forrásban lévő olajban mindkét oldalán, közepes lángon, pirosra sütjük.
    Körülbelül 10 perc elteltével, óvatosan megfordítjuk.
    Tálaláshoz készíthetünk ecetes zúzott fokhagymát, amely levébe sót és cukrot teszünk.
    Citromkarikát és ecetes uborkát is kínálhatunk hozzá.

Hozzávalók

  • 4 fő részére:
  • 4 db ponty-patkó
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 dl étolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál prézli