Szaggatott nokedi

8 hozzászólás
Nyomtatás
5 3
5 3

Pörköltek, vadak finom és egyedi körete

Recept

  • A lisztet egy mély tálba öntjük. Beleütjük a tojásokat a sót és annyi vizet,hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.
    Amíg keverjük a masszát,addig egy fazékban felteszünk vizet forrni,sót szórunk bele.
    Amikor forr a víz egy vágódeszkára szedünk a tésztából és evőkanállal vagy egy kés hátuljával beleszaggatjuk. Amikor feljön a víz tetejére szűrőkanállal kiszedjük,bőséges mennyiségű hidegvízzel leöblitjük. Kimerjük egy tálba, kevés olajat vagy zsírt öntünk rá és tálalhatjuk.

Hozzávalók 8-10 főre

  • 6 db tojás
  • 1 kg liszt
  • 1 evőkanál só
  • 2-3 dl víz