Szalonszív

4 hozzászólás
Nyomtatás
4.75 2
4.75 2

Recept

  • Hidegvízben, a só háromnegyedével és a babérlevéllel megfőzzük a belsőségeket.
    Közben a narancsot megmossuk és vékonyan meghámozzuk a sárga részét. Minél kevesebb fehér maradjon rajta,mert az keserűvé teheti az ételt.
    Vékony csíkokat vágunk belőle. A vöröshagymát is apróra szeljük. Kicsavarjuk a narancs levét.
    Kb. két és fél óra alatt puhára főnek a belsőségek. Kiszedjük őket és meghűtjük. A főzővizet nem öntjük el.
    Megtisztítjuk a szivet és a nyelvet az eres,bőrös,zsíros részektől és vékony csíkokra szeleteljük.
    Megforrósítjuk az olajat és a kristálycukrot karamellizáljuk rajt. Belekeverjük a csíkozott narancshéjat és megpirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a vöröshagymát,majd 5 perc múlva a fokhagymát. Együtt sütjük őket tovább. Hozzáadjuk a belsőségeket is. Összekeverjük.
    A megmaradt főzőléből keverünk a mustárhoz és utána a liszt felét is hozzákeverjük. A többi lisztet a sülő belsőségre hintjük és elkeverjük. Felengedjük a kicsavart narancslével, majd elkeverjük.
    Hozzáadjuk a mustáros habarást. Ezzel is elkeverjük. Felengedjük annyi főzőlével, hogy ellepje. Összekeverjük, pár percet forraljuk. 10 perc után hozzáadjuk a citromlevet. Kóstolás után adhatunk még hozzá sót,citromlevet,mustárt vagy mézet. Édes-savanyú ízvilágot kell kapnunk. Tésztával,vagy főtt burgonyával kínáljuk.
    Jó étvágyat.

Hozzávalók

  • 2 db sertésszív
  • 2 db sertésnyelv
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db narancs
  • 1 dl citromlé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 púpos evőkanál mustár
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 dl étolaj
  • 1 db babérlevél
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • 1 csapott evőkanál só