Szalontüdő

1 hozzászólás
Nyomtatás
4.25 6
4.25 6

Recept

  • 3-4 liter vízben 30 perc alatt, megfőzzük a tüdőt és a szívet.
    Ujjnyi vastagságúra felcsíkozzuk.
    2 liter leszűrt léhez rakjuk, megsózzuk, borsozzuk és beletesszük a babérleveleket.
    Közepes lángon főzzük, ez alatt kicsavarjuk a citrom levét.
    A finomra aprított fokhagymával, 2 evőkanál zsírral és 3 evőkanál liszttel, világos rántást készítünk. Beleöntjük a cukrot, arany barnára pirítjuk. Ráhintjük a pirospaprikát.
    A maradék lisztből és a tejfölből tejfölös, mustáros,citrom leves , habarást készítünk és felöntjük vele a rántást.
    A forrásban lévő tüdőhöz öntjük, állandó keverés mellett. Zsemlegombóccal tálaljuk.

Hozzávalók 4-6 főre

  • 3 pár sertéstüdő
  • 2 db sertés szív
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2 evőkanál só
  • 4 evőkanál mustár
  • 2 teáskanál őrölt bors
  • 1 evőkanál 20%-os ecet
  • 1 db nagyobb citrom
  • 4 db babérlevé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 4 dl tejföl
  • 2 evőkanálzsír