Szarvaspörkölt

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
4 3
4 3

Jól sikerült kerti buli.

Recept

  • A húst 2-3 cm kockákra vágjuk, a csontosat ennél nagyobb darabokra fűrészeljük.
    A hagymákat, paradicsomot, paprikát
    megtisztítjuk, felaprítjuk.
    A szalonnát apróra vágjuk és a bográcsban, közepes lángon a zsírban kiolvasztjuk.
    Ebben a húsokat körbepirítjuk,"perkeljük" majd egy edénybe kiszedjük.
    A visszamaradt zsírban a hagymát dinszteljük, sózzuk,
    a tűzről lehúzva meghintjük az őrölt paprikával.
    A húsokat visszahelyezzük, ráöntjük a paradicsomot, paprikát, babért és néha megkeverve főzni kezdjük.
    30-40 perc elteltével hozzáadjuk a fokhagymát, borókát.
    Újabb 30 perccel később belehintjük a majoránnát, borsot, köményt.
    Mindíg 3/4-ig lében álljon és óvatosan keverjük, inkább rázogassuk a bográcsot, nehogy összetörjön a hús.

Hozzávalók

  • 15 kg vegyes szarvas hús
  • 1 kg szalonna
  • 0.5 dkg sertészsír
  • 1 kg erdei gomba
  • 3 kg vöröshagyma
  • 1.5 kg paradicsom
  • 1 kg paprika
  • 15 dkg őrölt paprika
  • 8 db babérlevél
  • 2 fej fokhagyma
  • 2 ek majoránna
  • 5 ek só
  • 12 szem borókabogyó
  • 4 ek őrölt bors
  • 5 ek őrölt kömény