Szilvás gombóc és nudli

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
5 3
5 3

Recept

  • A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és forró,sós vízben kifőzzük.
    Közben egy serpenyőben az olajon aranybarnára pirítjuk a prézlit.
    Ha meghűlt a burgonya egy tálban a liszttel, sóval,olajjal,tojással,jól gyúrható tésztát dagasztunk.
    Lisztezett deszkán, kb fél cm vastagra kinyújtjuk.
    8 x 8 cm-es négyzeteket vágunk. Beletesszük a kimagozott szilvákat. A mag helyére kockacukrot, vagy marcipán falatokat teszünk.
    Lohogó,forró vízben kifőzzük. Egyszerre csak keveset,mert lehűti a vizet.
    Ha feljött a víz tetejére,még 2-3 percet főzzük. Kivesszük, lecsepegtetjük és beleforgatjuk a prézlibe.
    A nudlihoz is knyújtjuk a tésztát. Két cm-es csíkokat,majd abból 2 cm-es darabokat vágunk. Kisodorjuk lisztes kézzel.Kifőzzük,leszűrjük. Felét prézlibe forgatjuk.
    A maradékra szórhatunk cukros,darált mákot vagy diót, lekvárt, de vadpörköltek mellé is kiváló.
    Jó étvágyat kívánunk!

Hozzávalók 8 főre

  • 1 kg érett szilva
  • 1 kg burgonya
  • 40 dkg liszt
  • 15 evőkanál prézli
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál búzadara
  • annyi db kockacukor amennyi a gombóc
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 db tojás
  • 1 dl étolaj a prézlihez