Szőlőhegyi birkapörkölt, Becsehely

1 hozzászólás
Nyomtatás
5 6
5 6

Csak lassan a borral ,Jenő !!!

Recept

  • Felkockázzuk és zsírjára pirítjuk a szalonnát. Beletesszük a birkahúst, körbepirítjuk,hozzáadjuk a felaprított hagymát és paprikát, majd meghintjük sóval,borssal és összekeverjük.Ezután beletesszük a felkockázott paradicsomot és 3-4 dl vízzel felengedjük. Néha óvatosan megkeverjük és az elfőtt levet pótoljuk. 1,5-2 óra elteltével sűrű szaftosra pároljuk.
    Főtt burgonyával tálaljuk.

Hozzávalók 4-6 főre

  • 1 kg birkahús
  • 1 kg csontos birkahús
  • 15 dkg füstölt házi szalonna
  • 1 db erős zöldpaprika
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál só
  • 1 db nagy paradicsom
  • 2 db zöldpaprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma