Szőlősgyöröki tárcsás húsok

1 hozzászólás
Nyomtatás
5 3
5 3

Recept

  • Előző este pác öntetet készítünk a hozzávalókból és abban hagyjuk állni a húsokat, letakarva a hűtőben, egy éjszakát.
    A tárcsában felforrósítjuk az étolajat és belerakjuk a szárnyakat, a csirkecombokat. Körbepirítjuk mindkét oldalát, lassítunk a tűzön és átsütjük őket. Kivesszük mindet.
    Ugyanígy járunk el a sertéshússal is.
    A visszamaradt fűszeres olajban, ropogósra sütjük a burgonyát.
    Mielőtt elkészülne, a tárcsa szélére visszahelyezzük a húsokat, átmelegítjük őket és együtt tudjuk tálalni.
    Arra kell figyelnünk, hogy a tüzet úgy szabályozzuk, nehogy megégjen az ételünk.

Hozzávalók

  • 6-8 fő részére
  • 8 db alsó csirkecomb
  • 8 db csirke szárny
  • 6 szelet sertés comb és tarja
  • 5 dl sertés zsír vagy étolaj
  • Páchoz:
  • 1 dl olaj:
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 1 evőkanál paprikakrém
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 1 kg burgonya