Tejfölös-bőrkés bableves

2 hozzászólás
Nyomtatás
4 6
4 6

Recept

  • Az előző este beáztatott babot, a füstölt bőrkével a babérlevéllel és a vízzel a bográcsban, lassú tűzön, félpuhára főzzük.
    Felhasználhatunk a víz helyett füstölt húslét is, mivel az íze finomabbá teszi az ételünket.
    Ez alatt a zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, a leveshez adjuk.

    A fokhagymával és vöröshagymával rántást készítünk, hozzáöntjük a tejfölt, kevés vízzel, simára keverjük.
    Fokozatosan hozzáadjuk az elkészült leveshez, amit ecettel ízesítünk.

    Petrezselyemzölddel meghintve, friss kenyérrel tálaljuk.

Hozzávalók 8 főre

  • 25 dkg bab
  • 1 db füstölt bőrke
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 liter füstölt húslé
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 evőkanál só
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 1 evőkanál ecet
  • 2-3 liter víz