Töltött gombafejek, rántva

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
0 0
0 0

Recept

  • Az alaposan megmosott és leszárított gombafejekből kivesszük a szárakat ( az úgynevezett tönköt ) és megpucoljuk.
    Ezután finomra vágjuk, majd a vöröshagymát és a szalonnát is felaprítjuk. Megtisztítjuk a csirkemájat a szívtől, epétől és erektől, majd ezt is feldaraboljuk.
    A szalonnát kiolvasztjuk egy serpenyőben, hozzáadjuk a hagymát, majd a májat és a gomba csíkokat. Pár percig sütjük, ezután megszórjuk a fűszerekkel és a sóval. Jól elkeverjük. Ezután hozzáadjuk az előre felvert tojásokat és összesütjük. Rászórjuk a reszelt sajtot. Levesszük a tűzről és kihűtjük. Ha már langyos, beletöltjük a gombafejekbe és lisztbe, tojásba, végül prézlibe forgatva bepanírozzuk. Forró olajban ropogósra sütjük mindkét felét. Majonézes krumplisalátával tálaljuk. Jó étvágyat.

Hozzávalók

  • 8 db nagy csiperkegomba
  • 15 dkg csirkemáj
  • 10 dkg házi füstölt szalonna
  • 15 dkg sajt
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 1 púpos kávéskanál oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál petrezselyem zöld
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 púpos teáskanál só
  • 1 púpos kávéskanál őrölt bors
  • Panírozáshoz:
  • 3 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál prézli
  • Sütéshez:
  • 6 dl étolaj