Töltött paprika

1 hozzászólás
Nyomtatás
4.9 5
4.9 5

Recept

  • Egy tálban összekeverjük a darált húst, a félig főtt rizst, az áttört fokhagymát, a felaprított,1 kanál zsíron megdinsztelt vöröshagymát és a fűszereket valamint a sót.
    Jól összedolgozzuk. Pár percet pihentetjük.
    A kicsumázott paprikák belsejébe töltjük.
    A maradék töltelékből egy tojás hozzáadásával gombócokat készíthetünk. Ha túl lágynak érezzük, tehetünk hozzá zsemlemorzsát is.
    Egy edény aljára helyezzük a paprikákat, hozzátesszük a paradicsompürét, a paradicsomlevet és annyi vizet, ami éppen ellepi. Hozzátesszük a babérlevelet,a petrezselyemzöldet és közepes lángon, fedő alatt főzzük.
    Forrástól számítva 20 percet főzzük. Ekkor hozzáadjuk a húsgombócokat és fedő alatt még 10 percet főzzük.
    A maradék zsírral és liszttel rántást készítünk, ezt óvatosan az ételhez keverjük, és pár percet főzzük. Megvárjuk, amíg besűrűsödik.
    Főtt burgonyával tálaljuk.

Hozzávalók 6 főre

  • 0,5 kg darált sertés hús
  • 10 dkg rizs
  • 3 dl paradicsomlé
  • 2 dl paradicsompüré
  • 6-7 db tölteni való paprika
  • 1 evőkanál só
  • 1 db babérlevél
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 csapott evőkanál zsír
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 db vöröshagyma
  • 4-5 szál petrezselyem zöld