Töltött vadkacsa kemencében

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
1.5 1
1.5 1

Recept

  • A vadkacsákat megtisztítjuk, kizsigereljük és egy éjszakára hideg vízben állni hagyjuk.
    Másnap lecsepegtetjük.
    Zsíron hagymát és szalonnát párolunk és hozzákeverjük a darálthúst. Fűszerekkel megszórjuk. Jól átsütjük.
    A kacsák hasüregét megszórjuk fokhagymasóval és őrölt borssal. A tölteléket beletöltjük és a lábaikat összekötjük. A külsejét is sózzuk,borsozzuk. Kizsírozott tepsibe fektetjük. Lefedjük és a kemencében 30 percig sütjük.
    Malachúst, tarját,combot egy éjszakát mustáros, borsos pácban állni hagyjuk. Ezeket is kizsírozott tepsibe tesszük és szintén lefedve sütjük.
    A sütő hőerejétől függően, fedő alatt kb 1-2 órát sütjük. Közben egyszer megforgatjuk. Majd fedő nélkül ismét sütjük,amig piros-ropogós nem lesz.

Hozzávalók

  • 6 db vadkacsa
  • 2 kg darálthús
  • 20 dkg szalonna
  • 6 db vöröshagyma
  • 4 evőkanál só
  • 2 evőkanál fokhagymasó
  • 1 evőkanál őrölt bors
  • 1 evőkanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál majoranna
  • 1 evőkanál morzsolt petrezselyem
  • 2 kg malachús
  • 1 kg sertéstarja
  • 1 kg sertés comb
  • 0,5 kg mustár
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál őrölt bors
  • 4 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál őrölt kömény