Tüdőpörkölt

4 hozzászólás
Nyomtatás
5 3
5 3

Recept

  • A tüdőt sós vízben,a babérlevéllel és a szemes borssal megfőzzük. Mivel felhabzik,amikor felforrt vegyük le a fedőt és többször fordítsuk meg.
    30 perc főzés után kivesszük és meghűtjük.
    Felaprítjuk a vöröshagymát,a paprikát,paradicsomot.
    Felkockázzuk a tüdőt is.
    Zsíron megpároljuk a vöröshagymát,pár perc múlva hozzáadjuk a fokhagymát. Majd lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a pirospaprikát. Hozzáadjuk a tüdőt. Megsózzuk és vízzel felengedjük. Befűszerezzük, majd a paradicsompürét és a felkockázott paprikát,paradicsomot is beletesszük.
    Lefedjük és puhára főzzük. 30 perc után a maradék fűszereket hozzáadjuk.
    Másfél óra főzés után,főtt burgonyával tálaljuk.

Hozzávalók

  • 1,5 kg sertéstüdő
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 teáskanál paradicsompüré
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 15 db egészbors
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál majoranna
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika