Újszentiváni káposztás lecsó

1 hozzászólás
Nyomtatás
4.666666666666667 3
4.666666666666667 3

Laktató egytálétel.

Recept

  • A felkockázott szalonnát a zsíron megpirítjuk.
    Megdinszteljük a hagymát,lepirítjuk a sertéslapockát,hozzáadjuk a feldarabolt paprikát,fokhagymát és a zellert zöldjével együtt.
    Elkeverjük és beletesszük a felkockázott paradicsomot, a köményt, borsot és ismét megkeverjük.

    Egy kis főzés elteltével belekeverjük a felszeletelt káposztát és félpuhára főzzük.
    Hozzáöntjük a bort majd a tetejét pirospaprikával megszórjuk.

    Friss, házikenyérrel tálaljuk.

Hozzávalók

  • 10 személyre:
  • 2 kg sertéslapocka
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 db füstölt köröm vagy bőrke
  • 10 dkg zsír
  • 1 kg paprika
  • 1 kg paradicsom
  • 2 kg édeskáposzta
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 kis darab zeller zöldjével
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 db csípős paprika
  • 2 dl száraz fehérbor