Vaddisznó pörkölt másképp

13 hozzászólás
Nyomtatás
4.125 4
4.125 4

Recept

  • A felkockázott szalonnákat zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott húsokat, körbepirítjuk, megfűszerezzük: sóval, borssal, paprikával.
    Elkeverjük és lassú tűzön, saját levében főzzük.
    Fél óra elteltével beletesszük a felkockázott vöröshagymát, a fehérrépát és a gerezdekre vágott tormát. Vigyázva, hogy le ne kapjon, a saját levében pároljuk. Vörösborral pótoljuk az elfőtt levet.
    További fél óra elteltével beletesszük a karikázott sárgarépát, a felaprított fokhagymát és felöntjük a maradék vörösborral. Amikor a húsok puhára főttek, csípős zöldpaprikával ízesítjük.

    A köret elkészítése a következő:
    A meghámozott, felkockázott burgonyát, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és a finomra aprított medvehagymával meghintjük. Egy nagyobb edényben, fedő alatt, rázogatva összekeverjük. Ezzel kínáljuk a pörköltet.

Hozzávalók : 15 főre

  • 3 kg vaddisznó hús, vegyesen csontos, húsos
  • 1 kg marha lábszár
  • 30 dkg házi füstölt szalonna
  • 20 dkg sózott zsírszalonna
  • 30 dkg sárgarépa
  • 10 dkg tormagyökér
  • 15 dkg fehérrépa
  • 5 nagy fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db erős zöldpaprika
  • 2 evőkanál só
  • 1 evőkanál őrölt bors
  • 2 evőkanál édes őrölt pirospaprika
  • 4 dl száraz vörösbor
  • 0,5 liter házi lecsó
  • 5 kg burgonya
  • 1 csokor medvehagyma