Valkonyai tejszínes becsinált leves

2 hozzászólás
Nyomtatás
4.25 4
4.25 4

Egy gazdag és jó ízű leves Zalából

Recept

  • Elkészítés:
    Felaprítunk minden hozzávalót,kivéve a karfiolt, azt csak rózsáira bontjuk.
    A bográcsban felhevítjük az olajat,a húst beletesszük és minden oldalát átpirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, ezeket is lepirítjuk, hozzátesszük a kolbászt és a gombát. Mindent jól átkeverünk,beletesszük a zöldség zöldeket,megfűszerezzük sóval és borssal, majd felöntjük annyi vízzel,hogy jól ellepje. Fedő alatt felforraljuk,majd még 20-25 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót és még 10-15 percig főzzük.
    Közben a 3 tojás sárgába beleöntjük a tejfölt, a tejszínt és simára keverjük. A levesből kimerünk 1-2 merőkanál forró levet és ezzel még keverjük, majd óvatosan, kevergetve a leveshez adjuk. Belenyomjuk a citrom levét és 5 perc alatt készre forraljuk.

Hozzávalók 6 főre

  • 0.5 kg sertés lapocka
  • 15 dkg erdei gomba
  • 40-50 dkg karfiol
  • 5 dkg zeller
  • 15 dkg fehérrépa
  • 20 dkg sárgarépa
  • 2-3 szál zeller zöld
  • 2-3 szál petrezselyem zöld
  • 3 db tojás sárgája
  • fél citrom leve
  • 1 db vöröshagyma
  • 3-4 evőkanál étolaj
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 15 dkg zöldborsó
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál bors