Vegyes húsos tokány

2 hozzászólás
Nyomtatás
4.75 2
4.75 2

Recept

  • A kisütött szalonna zsíron lepirítjuk a vadat és a marhát,meghintjük az aprított hagymával,a felkockázott zellerrel, a sárgarépával.
    Hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot,babérlevelet,megsózzuk meghintjük a köménnyel és az( aromája miatt) a frissen őrölt borssal.
    Felöntjük a borral és kis lángon 30-40 percig főzzük.
    Ezután hozzáadjuk a sertéslapockát,a petrezselyem zöld felét finomra aprítva és a feldarabolt fokhagymát és a mustárt.
    Csili paprikával ízlés szerint ízesítjük.
    Összekeverjük, és 30 percet főzzük.
    Hozzáadjuk az izületeknél szétvágott csirkecombokat.
    Vigyázva, hogy le ne égjen, néha, óvatosan belekeverünk.
    Amikor a csirke is megpuhult, merünk ki a szaftból,elkeverjük a tejföllel és ezzel a szósszal még forralunk egyet a bográcson.
    Friss kenyérrel, vagy zsemlegombóccal, főtt burgonyával

Hozzávalók hozzávalók 8-10 főre

  • 1,5 kg szarvas comb, dagadó , marha lábszár vegyesen
  • 40 dkg sertéslapocka
  • 2 db csirke alsó-felső comb
  • 30 dkg házi zsírszalonna
  • 40 dkg sárgarépa
  • 15 dkg zeller
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 2 db főző vagy vöröshagyma
  • 10-15 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 2 teáskanál őrölt paprika
  • 2-3 evőkanál mustár
  • 3 db babérlevél
  • Csili paprika vagy csípős paprika, ízlés szerint
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 20-25 szem egész bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 üveg száraz fehérbor