Velős piritós

5 hozzászólás
Nyomtatás
4.875 4
4.875 4

Nyári kedvenc.

Recept

  • A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát apróra vágjuk.
    Zsírt forrósítunk egy serpenyőben majd beletesszük a vöröshagymát. Azonnal sózzuk,hogy levet engedjen. Nem sütjük, hanem dinszteljük csak. Majd beletesszük a fokhagymát. Pár perc múlva a velőt beleöntjük és 30 percig folyamatosan kevergetve pirítjuk. Krémes állagúnak kell lennie.
    Levesszük a tűzről és félrerakjuk.
    Elkaparjuk a májat folyékony állagúra. Ezzel eltávolítjuk a hártyákat belőle.
    Visszatesszük a velőt a tűzre és amikor forró, belekeverjük a májat.
    Hozzáadjuk a gulyáskrémet,az őrölt paprikát és a borsot. Jól elkeverjük és 15 percig sütjük. Ha szeretjük,tehetünk bele erős paprika krémet is. Ez az étel akkor finom, ha enyhén csíp.
    Levesszük a tűzről és még forrón rákenjük a vastagra szelt,mindkét oldalán megpirított kenyérre.
    Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók

  • 1,5 kg sertésvelő
  • 20 dkg csirkemáj
  • 3 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál őrölt paprika
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál őrölt bors
  • 1 teáskanál gulyáskrém
  • 1 teáskanál erős paprika krém
  • vastagra szelt kenyér