Vese-velő ínyenceknek

Nincs hozzászólás
Nyomtatás
5 1
5 1

Recept

  • A felkockázott szalonnát a zsírban kisütjük.
    Közben feldaraboljuk a vöröshagymát és a fokhagymát.
    A veséket alaposan megtisztítjuk. Félbevágjuk és a belsejében lévő ereket kivágjuk , a külső hártyáit lehúzzuk. Alaposan megmossuk.
    Ezután felcsíkozzuk.
    A kisült szalonnához hozzáadjuk a hagymákat és átsütjük. Ezután belekeverjük a vese csíkokat és összekeverjük. Hozzáadjuk a majoránna felét és a sót.
    15 percig sütjük, közben párszor belekeverünk.
    Felaprítjuk a paprikát és a paradicsomot és ezeket is hozzákeverjük. Meghintjük a borssal és fedő alatt 20 percig főzzük.
    Hozzáadjuk az őrölt paprikát is és alaposan elkeverjük. Még főzzük kb. 20 percig, amig puha nem lesz. Végül hozzáadjuk a velőt, amit nem kell lehártyázni, ha friss. Hozzákeverjük a maradék majoránnát és ha kell, még sózhatjuk is.
    Ezzel még 10 percig sütjük.
    Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók

  • 50 dkg sertés vese
  • 40 dkg sertés velő
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 vastag szelet füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 evőkanál őrölt paprika
  • 1 evőkanál őrölt majoránna