Vetrece leves

9 hozzászólás
Nyomtatás
3.9166666666666665 6
3.9166666666666665 6

Recept

  • Forrásban lévő vízbe tesszük a húsos csontot, egészben a vöröshagymát , megsózzuk és fedő alatt egy órát főzzük.

    Amikor a hús majdnem puha, beletesszük a megtisztított, kockára vágott burgonyát és a babért.

    Zsírból és a lisztből világos rántást készítünk. Megpaprikázzuk és felengedjük 3 dl vízzel,simára keverjük és folyamatos keverés mellett a leveshez adjuk.

    Elsőre 2 evőkanál ecettel ízesítjük, egy felvert tojást hozzáöntünk, újból elkeverjük.

    Székelyesen, külön tányérba,szeletelt, sózott Oliva olajjal leöntött lilahagymával tálaljuk.

Hozzávalók

  • 6 fő részére:
  • 3 liter víz
  • 1 kg burgonya (pityóka)
  • 1 kg bárány vagy birka húsos csont
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál őrölt paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 db babérlevél
  • 10 szem bors
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 dl 10%-os ecet
  • 1 evőkanál só
  • 2 evőkanál liszt
  • 0,5 dl olaj
  • 1 db tojás