Vitaminfőzelék

1 hozzászólás
Nyomtatás
4.5 4
4.5 4

A téli időszakban a legjobb

Recept

  • Felhevített zsírba öntjük a zöldségeket, megdinszteljük, ráöntjük a lisztet.
    Jól elkeverjük és felengedjük annyi vízzel, ami ellepi.
    Beletesszük a babérlevelet, a sót, kristálycukrot és felengedjük tejjel.
    Ismét összekeverjük és fedő alatt 20-30 percet főzzük. Közben többször megkeverjük, hogy a liszt miatt le ne tapadjon.
    Tálalás előtt meghintjük frissen vágott petrezselyem zölddel.

Hozzávalók

  • 4 fő részére:
  • 1 kg vegyes zöldség
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál só
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 púpozott evőkanál zsír
  • 1 db babérlevél
  • 3 dl tej