Zalai babos káposzta füstölt csülökkel

3 hozzászólás
Nyomtatás
4 9
4 9

Recept

  • Bográcsba tesszük a kicsontozott, felaprított csülköt, és a csontját is, az előző este beáztatott babot, a babért, a fele sót, az őrölt köményt, felöntjük dupla mennyiségű vízzel és lefedve, lassú tűzön, néha megkeverve félpuhára főzzük.

    Beletesszük a megmosott, felaprított savanyú káposztát ás a zöldségeket.

    Hozzáöntjük a sűrített paradicsomot. Összekeverjük és hozzátesszük a felkockázott paradicsomot, paprikát és vöröshagymát. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
    Amikor minden hozzávaló megpuhult, az olajjal, liszttel, paprikával és az apróra vágott fokhagymával rántást készítünk, amivel besűrítjük a levesünket. Egyet forralunk rajta és friss kenyérrel tálaljuk.



Hozzávalók 10 főre

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 70 dkg fejtett bab
  • 1 db füstölt csülök
  • 4 db paprika
  • 4 db paradicsom
  • 4 db vöröshagyma
  • 2 db fehérrépa
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db babérlevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál őrölt piros paprika
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl étolaj
  • 10 dkg sűrített paradicsom