Zöldbabfőzelék

5 hozzászólás
Nyomtatás
3.5 4
3.5 4

A legfinomabb menza étel.

Recept

  • Megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük a pirospaprikával és hozzáöntjük a zöldbabot majd összekeverjük.
    Meghintjük a sóval, majd felöntjük annyi vízzel, ami 1 ujjnyira ellepi.
    Beletesszük a zellert, a babérlevelet és a fokhagymát.
    Lefedjük és a fedő alatt 20 percig főzzük.
    Liszttel és tejföllel, pici vízzel habarást készítünk, amit a megfőtt babbal csomómentesre elkeverünk. Egyet forralunk rajta.

Hozzávalók 4 főre

  • 1 kg sárgahüvelyű zöldbab
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 teáskaná só
  • 5 dkg zeller
  • 1 teáskanál őrölt paprika
  • 1 db babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl étolaj