A halakat kibelezzük, pontyot, harcsát filézzük, ezt irdaljuk, sózzuk, a belsőséggel, ikrával együtt félretesszük. A zsíron megdinszteljük a hagymát, meghintjük az őröltpaprika felével, felöntjük 6-7 liter vízzel, és hozzáadjuk az apróhalat, a halcsontokat, fejeket, valamint a darabolt paradicsomot, paprikát, krumplit. A maradék sóval, fokhagymával ízesítjük, és 2 órát lassú tűzön főzzük. Amikor leomlik a hús a csontról, leszűrjük, a nagyobb csontok kivételével paszírozzuk vagy turmixoljuk. Ezután a felforralt léhez adjuk, a maradék paprikával meghintjük, belerakjuk a félbevágott erőspaprikát, beleöntjük a bort,15 percet forraljuk. Ezután jöhet a halfilé,5 perccel később a belsőség. Ezekkel is főzzük 10 percet, nem keverve, hogy a filé ne törjön. Ha szükséges sózzuk, és melegen friss kenyérrel, igény szerint erőspaprikával tálaljuk.