Egy nagyobb tálba tesszük a fele lisztet, az élesztőt, ráöntjük a tejet, vizet, a sót, és finoman összekeverjük, majd elkezdjük kidolgozni. Alányúlva, megemelve, ezt ismételgetve levegőt juttatunk bele. Fokozatosan adunk hozzá a megmaradt lisztből, hogy egy lágy, majdnem folyós tésztát kapjunk. Amikor elválik az edény falától, a tetejét vékonyan meghintjük liszttel, és meleg helyen 15 percet kelesztjük. Ezután 12 egyforma méretű zsemlécskét szaggatunk kézzel belőle. Sima oldalával felfelé, egy olajozott tálcára tesszük őket, fóliával letakarjuk, és 15 percet, meleg helyen kelesztjük. Kézzel nyújtjuk, formázzuk, és bő forró olajban mindkét oldalát ropogósra sütjük. Retrósan, fokhagymás lével, sajtos-tejfölösen, újhullámosan pedig, lekvárral, hagymás-szalonnásan, csokikrémesen kínáljuk.