Elkészítés: A gombákat megpucoljuk. Csak az ép,egészséges részeket hagyjuk meg. Nagyon tisztára kell mosnunk. Lecsepegtetjük. A szalonnát felkockázzuk. Felaprítjuk a hagymát. Felaprítjuk a paprikát. Bográcsba tesszük a szalonnát,majd a vöröshagymát.Sózzuk. Meghintjük pirospaprikával.Hozzáadjuk a fokhagymát és a paprikát. Pirítjuk picit. Rátesszük a paradicsomot. Elkeverjük. Lassú tűzön dinszteljük. Felaprítjuk a gombát. Beleöntjük a bográcsba. Összekeverjük, felengedjük vízzel és fedő alatt főzzük. Megpucoljuk és felkockázzuk a burgonyát. Kb 40 perc után a gombához adjuk. Összekeverjük. Fedő nélkül,puhára főzzük. Meghintjük borssal. Most hozzáadhatunk ízlés szerint csípős paprikát. Megkóstoljuk. Ha kell még fűszerezzük. Tálalhatunk. Jó étvágyat kívánunk.