Opciók nyomtatása

Csatatéri pincepörkölt

Idő
Leírás
  • Bográcsban zsírjára sütjük a szalonnát, ráöntjük a felaprított vöröshagymát.
    2 perc elteltével hozzáadjuk a felkockázott húst és körbepirítjuk.
    Ezután sózzuk, köménnyel, borssal, babérlevéllel és a paprika krémmel ízesítjük.
    Lassú tűzön, lehetőleg saját levében főzzük. Ha elfőné a levét, száraz vörösbort öntünk alá.
    20 perc elteltével hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, ráöntjük a paradicsomlevet.
    A hús pirításától számított 40 perc múlva, beleöntjük a felkockázott burgonyát. Erősebb lángon 20 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a felaprított gombát is.
    10 perc múlva megkóstoljuk, és ízlés szerint fűszerezzük.
    Az elfőtt levet, most már vízzel pótoljuk. Lehetőleg kevés lével készítsük. Csípős zöldpaprikával, pikánssá tehetjük.
    Friss házikenyérrel vagy sós pogácsával a legfinomabb!

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 fő részére
  • 5 kg burgonya
  • 3 kg sertéslapocka
  • 1 kg gomba (ha lehet erdei)
  • 40 dkg húsos zsírszalonna
  • 4 evőkanál só
  • 2 evőkanál őrölt bors
  • 2-3 dl sűrített paradicsomlé
  • 1 evőkanál őrölt kömény
  • 3 evőkanál darált paprika krém
  • 4-5 babérlevél
  • 10 dkg zeller
  • 30 dkg petrezselyem
  • 50 dkg sárgarépa
  • 4-5 nagy fej vöröshagyma
    Nézd meg erről bemutató videónkat!