Opciók nyomtatása

Csípős csirke birskörtével,borszósszal

Idő
Leírás
  • A grillcsirkét feldaraboljuk.
    Meghámozzuk a birskörtéket. Egyforma kb. 3 cm-es kockákra vágjuk.
    A vöröshagymát is megpucoljuk és ugyan akkora kockákra vágjuk mint a birskörtét.
    Feldaraboljuk az erős paprikát.
    A fokhagymát is felaprítjuk.
    Kizsírozzuk a tepsinket.
    Egy kisebb edényben összekeverjük az olajat,az őrölt paprikát és az őrölt köményt,majd a fokhagymát és a csípős paprikát. A bor felét is belekeverjük.
    Egy mélyebb edénybe öntjük. A csirkedarabokat jól besózzuk és beleforgatjuk a fűszeres pác keverékbe. Hozzákeverjük a mézet is. Egyenletesre kell keverni.
    A tepsi aljába beleszórjuk a birskörtét és a hagymát. Ráfektetjük a bőrös felükkel felfelé a csirkét.
    A páclevet még aláöntjük. A tepsit lefedjük alufóliával. Előmelegített sütőben 200 C fokon,30 percet sütjük. Ekkor levesszük a fóliát róla.
    Visszatesszük 170 C fokra még 20 percre a sütőbe.
    Megfordítjuk és még 20 percig sütjük.
    A húsokat tálra tesszük. A tepsit feltesszük a tűzre,felöntjük a borral,majd jól összekeverjük. Majd átforraljuk. Lekapcsoljuk a tüzet. Beleöntjük egy edénybe,amiben összeturmixoljuk. Sűrű,krémes állagot kell kapnunk.
    Tálaláskor burgonyát,rizibizit adhatunk mellé.
    Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók

  • 1 db 1,5 kg-os grillcsirke,feldarabolva
  • 2 db birskörte
  • 2 dl édes fehérbor
  • 2 evőkanál méz
  • 2 db erős paprika
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1/2 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 db vöröshagyma
  • 0,5 dl étolaj
 
    Nézd meg erről bemutató videónkat!