A grillcsirkét feldaraboljuk. Meghámozzuk a birskörtéket. Egyforma kb. 3 cm-es kockákra vágjuk. A vöröshagymát is megpucoljuk és ugyan akkora kockákra vágjuk mint a birskörtét. Feldaraboljuk az erős paprikát. A fokhagymát is felaprítjuk. Kizsírozzuk a tepsinket. Egy kisebb edényben összekeverjük az olajat,az őrölt paprikát és az őrölt köményt,majd a fokhagymát és a csípős paprikát. A bor felét is belekeverjük. Egy mélyebb edénybe öntjük. A csirkedarabokat jól besózzuk és beleforgatjuk a fűszeres pác keverékbe. Hozzákeverjük a mézet is. Egyenletesre kell keverni. A tepsi aljába beleszórjuk a birskörtét és a hagymát. Ráfektetjük a bőrös felükkel felfelé a csirkét. A páclevet még aláöntjük. A tepsit lefedjük alufóliával. Előmelegített sütőben 200 C fokon,30 percet sütjük. Ekkor levesszük a fóliát róla. Visszatesszük 170 C fokra még 20 percre a sütőbe. Megfordítjuk és még 20 percig sütjük. A húsokat tálra tesszük. A tepsit feltesszük a tűzre,felöntjük a borral,majd jól összekeverjük. Majd átforraljuk. Lekapcsoljuk a tüzet. Beleöntjük egy edénybe,amiben összeturmixoljuk. Sűrű,krémes állagot kell kapnunk. Tálaláskor burgonyát,rizibizit adhatunk mellé. Jó étvágyat kívánunk.