Opciók nyomtatása

Csülkös pacalpörkölt Gyenesdiáson

Idő
Leírás

A zsírt a bográcsban, közepes lángon kiolvasztjuk és beleöntjük a felaprított vöröshagymát.
Hozzáadjuk a majoránnát, az őrölt pirospaprikát, a borsot és a köményt. Elkeverjük, hogy ne égjenek meg és beletesszük a megtisztított pacalt.
Ismét jól összekeverjük és közepes tűzön kevergetve főzzük.
Kicsontozzuk az előfőzött csülköt és felkockázzuk. A főzőlevet félretesszük.
A pacalt a csülök lé és a csülökcsont hozzáadásával, rövid lében főzzük.
Egy óra elteltével belekerül a csülökhús, az aprított petrezselyem, a fokhagyma. Fél óra-háromnegyed óra múlva beleöntjük a lecsót.
Addig főzzük, amíg a pacal finom, puha nem lesz és a szaftja be nem sűrűsödik. Főtt burgonyával tálaljuk.

Hozzávalók
  • 3 kg csíkozott pacal (előfőzött)
  • 1 db hátsó csülök (füstölt)
  • 5 kg burgonya
  • 0,5 l házi lecsó
  • 30 dkg zsírszalonna
Utasítások
Kulcsszavak: pacal, csülök, bogrács, belsőség
Read it online: https://nemzetikonyha.hu/index.php/Recept/csulkos-pacalporkolt-gyenesdiason/