A lisztet a sóval elkeverjük egy tálban. A tejet kettéosztjuk, és az egyik felébe öntünk egy kevés cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt.15 perc alatt felfuttatjuk. A maradék cukrot hozzáadjuk a liszthez, majd a tojást beleütjük, hozzáreszeljük a fél citrom héját, és beleöntjük a felfutott élesztőt. A többi tejet apránként adagolva közepes keménységű tésztát gyúrunk. Ekkor beledolgozzuk a puha vajat. Letakarva, langyos helyen, 50 percet állni hagyjuk. Amig kel a tésztánk, elkészítjük a tölteléket. Lereszeljük a meghámozott almát, hozzáadjuk a vanilliáscukrot és a citromlevet. Jól elkeverjük, és 10 percet állni hagyjuk,hogy levet engedjen. Ezután ráhintjük a darált diót, fahéjat, a maradék cukrot, és citromhéjat reszelünk bele. Összekeverjük és állni hagyjuk. Amikor megkelt a tészta, a deszkánkat meglisztezzük, és fél cm vastagra kinyújtjuk a tésztát. Elkenjük az almát a tetején. Három részben összehajtjuk. Alulról középre, majd felülről középre. Ezután,kb 2-3 ujjnyi csíkokat vágunk a tésztából. Kettőt csavarunk a két végén ellentétes irányban. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tojást a tejjel kikeverjük és ezzel megkenjük a tetejét. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük. Amikor piros a teteje készen van. Tálaláskor porcukorral meghintjük.