Opciók nyomtatása

Dödölle

Leírás
  • Elkészítés:
    Meghámozzuk és felkockázzuk a burgonyát. Sós vízben puhára főzzük.
    A főzővizében összetörjük, hozzáöntünk a lisztből és közben folyamatosan eldolgozzuk. Fontos,hogy forró legyen a burgonya, hogy a liszt belefőljön. Hozzáöntjük a borsot és a sót, majd még lisztet és keverjük tovább.
    Addig keverjük,amíg sűrű krumplipüré állagot nem kapunk.
    Felaprítjuk a hagymát és a zsírban lepirítjuk. Egy evőkanál segítségével a zsírba szaggatjuk az elkészült dödölle masszát.
    Ezután ha lehetséges, sütőben 10-15 percig nagy lángon sütjük.
    Önálló ételként,sült szalonnával is fogyaszthatjuk

Hozzávalók 6 főre

  • 1 kg burgonya
  • 2 evőkanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 20 dkg liszt
  • 2-3 evőkanál zsír
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
Készítse el a videó alapján!