Megpucoljuk és felaprítjuk a zöldségeket és egy mély tálba tesszük. A krumplit meghámozzuk és szeleteket vágunk belőle és a tálba rakjuk. Kimossuk és rövidebbre vágjuk a savanyúkáposztát, ezt is hozzáadjuk a tálban lévő anyagokhoz. A csirkecomb filéket feldaraboljuk, rátesszük a zöldségekre, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a köménnyel, majd az egészet alaposan összeforgatjuk. Egy nagyobb vas sütőedénybe alulra szalonna szeleteket rakunk, majd az alapanyagok harmadát belehelyezzük. Meghintjük füstölt, csípős, őröltpaprikával és leöntjük a tejföl harmadával. Aztán egy réteg húsos krumpli, majd egyharmad tejföl, ismét húsos krumpli és a tetejére a maradék tejföl valamint a tejszín is. Elsimítjuk és szeletelt szalonnával betakarjuk. Végül hinthetünk rá füstölt paprikát. Előmelegített sütőben, nagy lángon 15 percig, majd közepes lángon 1 órát sütjük. Ekkor kivesszük és az olajjal meglocsoljuk. Még 40 percet sütjük. Ekkor levesszük a fedőt és még 20 perc alatt megpirítjuk. Jó étvágyat hozzá.