Alaposan megtisztítjuk a füleket és hosszában csíkokra, majd pörkölt méretű kockákra vágjuk. A laskagombát is megtisztítjuk, szétszedjük és picit nagyobb darabokra vágjuk, mint a fület. Felaprítjuk a zsírszalonnát és a hagymákat. Egy edényben kiolvasztjuk a szalonnát és ebben a forró zsírban körbe pirítjuk a füleket. Hozzáadjuk a fokhagymát, picit átpirítjuk, majd beletesszük a vöröshagymát is. Így finom, sűrű szaftot kapunk. Sózzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát és alaposan elkeverjük. Felengedjük kevés vízzel és hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot. Ismét elkeverjük. Ha kell, még adhatunk hozzá vizet. Közepes lángon, fedő alatt főzzük. Sűrűn meg kell keverni, le ne égjen. 25 perc után hozzáadjuk a köményt, a borsot a felaprított lestyánt, és a gombát. Összekeverjük, felengedjük még kevés vízzel és puhára főzzük. Jó étvágyat kívánunk.