Forró zsíron megdinszteljük a felaprított hagymát,hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot.Meghintjük sóval és elkeverjük, 1 dl vizet öntünk alá, és fedő alatt főzzük. A gombát megtisztítjuk és felkockázzuk. A herékről lehúzzuk a hártyát és félbevágjuk. 15 perc után a lecsós alap elfőli a levét. Öntünk hozzá még vizet és tovább főzzük. 10 perc után meghintjük a pirospaprikával, beleöntjük a gombát és a vörösbort, jól elkeverjük. Közepes lángon, fedő nélkül főzzük. Pár perc múlva hozzáadjuk a köményt, a majorannát, a maradék sót és a felaprított fokhagymát. Összetörjük a borsot és ezt is hozzákeverjük. Frissen őrölve intenzívebb az íze. Újabb 10 perc után beletesszük a heréket is. Jól elkeverjük,hogy mindenhol érje a fűszeres ragu. Közepes lángon, fedő nélkül tovább főzzük. Néha óvatosan keverjünk bele,le ne égjen. Kóstolás utánizlés szerint sózhatunk.Még 35 percet főzzük. Nokedlivel tálaljuk.