Bevagdaljuk a húson körbe a bőrt, hogy sütés közben ne húzza össze. Sóval bedörzsöljük mindkét oldalát, az egyik oldalát meghintjük őrölt borssal és pirospaprikával. Mustárral bekenjük a másik oldalát, és amíg tüzet rakunk és parazsat készítünk, addig pihentetjük.
A szalonnával megdörzsöljük a forró grillrácsot,hogy ne tapadjon.A burgonyákat a hús sütése előtt 15 perccel a grillrácsra helyezzük, majd a mustáros felével lefelé a húst is odatesszük. 5 perc elteltével megfordítjuk a húst és a paprikás oldalát is 5 percig sütjük Ezzel a hús kérget kap és nem engedi kiszáradni. Visszafordítjuk a mustáros oldalára, 10 percig sütjük, és úgy forgatjuk,hogy egyenletesen süljön.
Ekkor adhatunk hozzá füstölt szalonnát és 15 perc elteltével elkészül az ételünk.
A sülési idő hozzávetőleges, nagyban függ a hús vastagságától és a tűz hőjétől.
Hozzávalók 4 főre
1 kg keresztben szelt, bőrös sertéscomb
ízlés szerint őrölt pirospaprika
1 teáskanál őrölt bors
1 evőkanál só
1 púpos evőkanál mustár
1 kg burgonya
1 szelet füstölt szalonna a grillrács zsírozásához