Opciók nyomtatása

Grillezett, óriás sertéscomb

Leírás
  • Elkészítés:

    Bevagdaljuk a húson körbe a bőrt, hogy sütés közben ne húzza össze.
    Sóval bedörzsöljük mindkét oldalát, az egyik oldalát meghintjük őrölt borssal és pirospaprikával. Mustárral bekenjük a másik oldalát, és amíg tüzet rakunk és parazsat készítünk, addig pihentetjük.

    A szalonnával megdörzsöljük a forró grillrácsot,hogy ne tapadjon.A burgonyákat a hús sütése előtt 15 perccel a grillrácsra helyezzük, majd a mustáros felével lefelé a húst is odatesszük.
    5 perc elteltével megfordítjuk a húst és a paprikás oldalát is 5 percig sütjük Ezzel a hús kérget kap és nem engedi kiszáradni. Visszafordítjuk a mustáros oldalára, 10 percig sütjük, és úgy forgatjuk,hogy egyenletesen süljön.

    Ekkor adhatunk hozzá füstölt szalonnát és 15 perc elteltével elkészül az ételünk.

    A sülési idő hozzávetőleges, nagyban függ a hús vastagságától és a tűz hőjétől.


Hozzávalók 4 főre

  • 1 kg keresztben szelt, bőrös sertéscomb
  • ízlés szerint őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 evőkanál só
  • 1 púpos evőkanál mustár
  • 1 kg burgonya
  • 1 szelet füstölt szalonna a grillrács zsírozásához
 
Készítse el a videó alapján!