Megtisztítjuk és felaprítjuk a zöldségeket. Egy serpenyőben a 2 evőkanál felhevített zsírban megkérgesítjük a húst,hozzáadjuk a paprikát és a hagymát, a babérleveleket, a sárgarépát és a karalábét,majd sózzuk és borsozzuk. Pár perc dinsztelés után egy fazékban, forrásban lévő vízhez adjuk. közepes lángon, lefedve 30 percig főzzük. 1 evőkanál zsírból 2 evőkanál liszttel zsemleszínű rántást készítünk, amit a tűzről levéve, pirospaprikával ízesítünk.
Aki szereti, bárány belsőséget is tehet a levesbe.
Elkészítjük a lisztből, sóból és a tojásból a galuskánkat és kanállal vagy késsel forró vízbe szaggatjuk. A kihűlt rántást a leveshez keverjük.
A hidegvízzel leöblített galuskákat is szintén belekeverjük.
Tálaláskor, az előre beáztatott aszalt szilvával és egy kanál tejföllel díszítjük.