Opciók nyomtatása

Gyergyócsomafalvi poéka leves

Leírás
  • Megtisztítjuk és felaprítjuk a zöldségeket.
    Egy serpenyőben a 2 evőkanál felhevített zsírban megkérgesítjük a húst,hozzáadjuk a paprikát és a hagymát, a babérleveleket, a sárgarépát és a karalábét,majd sózzuk és borsozzuk.
    Pár perc dinsztelés után egy fazékban, forrásban lévő vízhez adjuk. közepes lángon, lefedve 30 percig főzzük.
    1 evőkanál zsírból 2 evőkanál liszttel zsemleszínű rántást készítünk, amit a tűzről levéve, pirospaprikával ízesítünk.

    Aki szereti, bárány belsőséget is tehet a levesbe.

    Elkészítjük a lisztből, sóból és a tojásból a galuskánkat és kanállal vagy késsel forró vízbe szaggatjuk.
    A kihűlt rántást a leveshez keverjük.

    A hidegvízzel leöblített galuskákat is szintén belekeverjük.

    Tálaláskor, az előre beáztatott aszalt szilvával és egy kanál tejföllel díszítjük.

Hozzávalók

  • 6 fő részére:
  • 50 dkg csontos bárányhús
  • 20 dkg liszt
  • 1,5 liter víz
  • 3 evőkanál zsír
  • 1 db tojás
  • 12 db aszalt szilva
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db karalábé
  • 2 db babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál őrölt paprika
  • 1 teáskanál őrölt bors
 
Hozzávalók
    Ingredients
Utasítások
    Instructions