Opciók nyomtatása

Illatos borleves

Idő
Leírás

Lereszeljük a citromhéjat.
A bort a szegfűszeggel, a citromhéjjal
felforraljuk,majd hozzáadjuk a porcukrot és a sót. Elkeverjük és a tűzről levesszük, hűlni hagyjuk.
Egy tálban elkeverjük a tojást, hozzáadjuk a kukoricalisztet és vízzel simára keverjük.
A langyosra hűlt borba öntjük, úgy,hogy közben folyamatosan keverjük.
Újból tűzre tesszük és 5 percig forraljuk.
Ezután lekapcsoljuk a lángot és belekeverjük a mézet.
Hülni hagyjuk. Tejszínhabbal a tetején tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk.

Hozzávalók
    Elkészítéshez
  • 5 deciliter félszáraz fehérbor
  • 10 dekagramm méz
  • 1 darab tojás
  • 1 darab citrom (reszelt héja)
  • 3 deciliter víz
  • 1 evőkanál kukoricalisz
  • 1 kávéskanál porcukor
  • 4 darab szegfűszeg
  • 1 csipet só
  • Tálaláshoz
  • 3 deciliter tejszínhab
Utasítások
    Instructions