Meghámozzuk a birskörtéket. Félbe vágjuk,majd negyedeljük és kivesszük a magházát. Felkockázzuk. Egy nagyobb edénybe tesszük, felöntjük vízzel és hozzáadjuk a fűszereket, a cukrot,a citrom karikákat és a vanilliás cukrot. Fedő alatt puhára főzzük. Ekkor kivesszük a citromkarikákat és összeturmixoljuk. Vissza tesszük a tűzre. Hozzáadjuk a tejszínt és a tejet. Összekeverjük és felforraljuk. Elkészítjük a habarást. A tejfölt pici vízzel felhígítjuk,hozzá adjuk a lisztet és addig keverjük,amig sima nem lesz. Beleöntjük a fehérbort. Amikor felforrt a leves,belekeverjük a habarást,és 1 percig együtt forraljuk. Lekapcsoljuk a lángot és fedő alatt 10 percig pihentetjük. Pirított zsemlekockát vagy sajtos rudat adhatunk mellé. Jó étvágyat kívánunk.