Opciók nyomtatása

Kedvenc sütemény /Francia különlegesség/

Édes élet" gimis koromból, Móró Mártitól.

Leírás
  • Elkészítés:
    A 6 tojás sárgáját kikeverjük a 15 dkg kristálycukorral,1 vaníliás cukorral az ecettel és a borral.
    Beleöntjük a sütőport, a lisztet és végül a kakaóport és ezekkel is jól elvegyítjük.

    A 6 tojás fehérjéből habot készítünk és hozzáöntjük a kakaós masszához, és a habverővel simára keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesen elterítjük és alulról megütögetjük, hogy a levegő kijöjjön belőle. Előmelegített sütőben 180 C fokon kb. 10 percig sütjük. Közben megfordítjuk,majd kibesszük és kihűtjük.

    A krémhez a 6 tojás sárgáját elkeverjük vaníliás cukorral, liszttel és végül a tejjel simára keverjük.
    Kis láng fölött, folyamatos keverés mellett, puding állagúra főzzük.
    Ezután a margarint egy tálban összemorzsoljuk a porcukorral. Majd habverővel simára keverjük, és a kihűlt pudingot beleöntjük.
    A 6 tojás fehérjéből , 15 dkg porcukor lassú hozzáadásával kemény habot verünk.
    Összeállítjuk a süteményt.
    A kihűlt tésztára rákenjük a puding krémet, elsimítjuk, majd ráterítjük a tojásfehérje habot, amit ki is díszíthetünk. Pár órát hideg helyen pihentejük, majd vizes késsel szeleteljük.

Hozzávalók

  • 6-8 fő:
  • Tészta:
  • 6 db tojás sárga
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 evőkaná ecet
  • 1 evőkanál fehérbor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 7 dkg liszt
  • 1 zacskó sütőpor
  • 6 db tojás fehérje
  • Krém:__________
  • 6 db tojás sárga
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • Hab:
  • 30 dkg porcukor
  • 6 tojás fehérje
Instructions