Egy edényben felforrósítjuk a vajat és hozzáadjuk a megmosott, megtisztított kelbimbót. Átforgatjuk, megszórjuk a sóval és a borssal, majd felöntjük a leves alaplével. Fedő alatt puhára főzzük. Ez alatt elkészítjük a vajgaluskát. Ehhez egy tálban kikeverjük a tojást a vajjal, majd hozzáadjuk a sót, végül a lisztet. A palacsinta tésztánál kicsit sűrűbb állagot kell kapnunk. Ha megfőttek a kelbimbók, takarékra vesszük a lángot és egy kanállal beleszaggatjuk a levesbe a galuskát. Amikor mindet beleszaggattuk, nagy lángra tesszük és pár perc alatt megfőzzük a galuskát is. Közben a tejfölből, a kukoricalisztből, kevés vízzel habarást készítünk, amit a forró levesből kivett egy dl lével elkeverünk. Ezzel hőkiegyenlítést végzünk. Ezután a forrásban lévő leveshez keverjük. Pár perc alatt összeforraljuk és tálalhatunk.