Egy edény aljába beletesszük a megmosott meggyfa és szőlőleveleket. Az uborkákat megmossuk, a két végét levágjuk és hosszában a közepét bevágjuk. Félbevágjuk a megpucolt fokhagymákat, és rászórjuk az edénybe már beletett uborkákra. Rátesszük a kaprot, majd a kenyeret. Felöntjük a forró vízzel és lefedjük. Napos meleg helyen 2 -3 napig a kenyérrel, majd még 3-4 napig kenyér nélkül hagyjuk savanyodni. Mindenki az ízlése szerint.
Hozzávalók
2kilogramm kovászolni való uborka
1 kapor (csokor)
15-20darab meggyfa levél
3-4darab szőlőlevél
1evőkanál só
4gerezd fokhagyma
10dekagramm száraz kenyér
2liter forró víz
Előkészítés
Előkészítés
Alapanyagok megtisztítása
Az uborkákat megmossuk, a két végét levágjuk és hosszában a közepét bevágjuk.