Opciók nyomtatása

Lazacpatkó, kapros mártással

Idő
Leírás
  • A halfiléket besózzuk és 20 percet állni hagyjuk.
    Felaprítjuk a kaprot. Felolvasztjuk egy nagyobb edényben a vajat. Amikor már elég meleg, kisütjük benne a halak egyik oldalát,majd két-három perc után megfordítjuk és megsütjük a másik felüket is. Nem kell száraz,ropogósra sütni. Kiszedjük és félretesszük őket.
    A sütésnél viszamaradt forró vajba beleszórjuk az apró kaprot, átsütjük, majd pár perc után beleöntjük a fehérbort és később 1 dl vizet. Amig lassú tűzön forr, egy másik edényben simára keverjük a lisztet és a tejfölt. Öntünk bele a kapros vajból. Elkeverjük,majd beleöntjük a többi boros mártásba. Keverés mellett felforraljuk és közben megsózzuk. Amikor besűrűsödött, a főttkrumplira öntünk a mártásból és tálalhatjuk a halakat.

Hozzávalók

  • 4 szelet lazacfilé
  • 70 dkg krumpli
  • 20 dkg vaj
  • 1 csokor friss kapor
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl víz
  • 1 teáskanál liszt
  • 1 teáskanál só
    Nézd meg erről bemutató videónkat!