Kettéválasztjuk a megmosott tojásokat. Egy mély tálban kemény habot verünk a fehérjéből, majd belekeverjük a tojás sárgáját is.
A cukrot összekeverjük a vanílliáscukorral, a lisztet a sütőporral. Először a cukrot adjuk hozzá a tojásmasszához, majd lassú keverés mellett a lisztet. Óvatosan elkeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a massza felét.
A másik felébe belekeverjük a kakaóport és ezt is papírral bélelt tepsibe tesszük. Mindkettőt elsimítjuk és megsütjük. Előmelegített sütőben 10 percig nagy lángon sütjük. Ekkor nem szabad a sütőajtót kinyitni. Majd takarékra vesszük a lángot és ott is még sütjük 10-15 percet. Szép aranysárgának kell lenniük.
Ha kivettük rögtön egy konyharuhára borítjuk és papírral együtt feltekerjük. Így többször meghengergetjük a tésztákat. A ruhában hagyjuk kihűlni.
Ez alatt elkészítjük a tölteléket.
A lekvárt 1 evőkanál vízzel elkeverjük, hogy híg legyen.
A tejet egy lábasban feltesszük forrni és belekeverjük a búzadarát. Kevergetés mellett főzzük, majd takarékra tesszük a lángot és beletesszük a vaníliával összekevert kristálycukrot. Folyamatos keverés mellett tovább főzzük, krém állagúra. Levesszük a tűzről és kihűtjük, belekeverjük a margarint és kókuszreszeléket.
Kitekerjük a tésztákat és lehúzzuk a sütőpapírt, megfordítjuk és megkenjük a sárga piskótát lekvárral, a kakaós piskótát a tejbegrízes krémmel és feltekerjük. Úgy helyezzük el a tálcán őket,hogy a csavarás vége kerüljön alulra. Meghintjük őket porcukorral, 1-2 órát pihentetjük, mielőtt felszeljük.