Opciók nyomtatása

Madártej egyszerűen

Leírás

Feltesszük a tejet főni.
Közben a tojás fehérjéből, egy evőkanál kristálycukorral, kemény habot verünk.
A főlő tejet néha megnézzük, nehogy leégjen az alja és ki ne fusson.
Az elkészült habból, evőkanálnyi darabokat főzünk a tejben, oly módon, hogy 3 perc elteltével megfordítjuk őket és úgy is főzzük további 3 percet.
Ezután kivesszük, lecsepegtetjük és egy jól záródó edénybe tesszük. Hideg helyen tároljuk.
A tojás sárgájából, kristálycukorból, 2 vaníliás cukorból és a lisztből sűrű masszát keverünk, amit beleöntünk a tejbe és folyamatos keverés mellett összefőzzük.
Kihűtjük, és csak ezután tálaljuk.
Oly módon, hogy a tetejére két-három fehérje habot helyezünk.

Hozzávalók
  • 2 liter tej
  • 12 darab tojás fehérje
  • 2 zacskó vaniliás cukor
  • 24 dekagramm kristálycukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 12 darab tojás sárgája
Instructions