Meghámozzuk és lereszeljük az almát. Ráöntjük az őrölt fahéjat és megdinszteljük. Félretesszük hűlni. Ledaráljuk a mákot. Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgájához apránként hozzáadjuk a kristálycukrot és 3 zacskó vanilliáscukrot majd simára keverjük. Hozzáadjuk a tejet és az étolajat. Ekkor is átkeverjük. A zsemléket felszeleteljük. Kb. 2-3 cm-es szeletekre. A csücsköket külön tesszük. Először ezeket áztatjuk bele a tejes masszába,mert több idő kell,hogy átázzanak. ( kb. 1 perc.) Egy tűzálló tál aljába tesszük őket. Egy réteg dinsztelt almát kenünk rá, majd 1-2 evőkanál darált mákot. Ezután a többi zsemlét is beáztatjuk,tálba fektetjük, megszórjuk az almával,majd a mákkal. Ezt addig rétegezzük,amíg el nem fogy minden alapanyag. Legfelülre hintjük az összes maradék mákot,majd ráöntjük a megmaradt tejes masszát,végül az almát kenjük rá. Előmelegített sütőben, 180 C fokon, legalulra tesszük. A sütő aljába tehetünk alufóliát, hogy megvédjük a süteményt a megégéstől. Ez alatt kemény habot verünk a tojásfehérjéből egy evőkanál kristálycukorral és egy zacskó vanilliáscukorral. Amikor már kemény a hab, hozzáadunk egy evőkanál sárgabarack lekvárt, és alacsony fokozaton elkeverjük. 35 perc sülés után kivesszük a sütit. Rásimítjuk a habot. Visszatesszük a sütőbe, egy perc után lekapcsoljuk a lángot és megvárjuk,amig megbarnul a hab. Kivesszük a sütőből. Kihűtve szeleteljük. Jó étvágyat kívánunk.