A dunsztosüvegeket forró vízben elmossuk és kigőzöljük. Lehetőség szerint a meggyet a kaccsal együtt szedjük le. A beteg szemeket válogassuk ki és az egészségeseket többször, alaposan mossuk meg. Ezután kimagozzuk. Majd a tiszta üvegekbe tesszük, óvatosan, hogy ne nyomjuk össze a szemeket. A magozás közben kifolyó meggy levet is beleöntjük az üvegekbe. Most minden üveg tetejére 3 evőkanál cukrot szórunk. Végül a felforralt vizet még melegen ráöntjük. El kell lepnie a víznek a meggy szemeket. Rácsavarjuk a kupakokat. Egy vastag talpú edénybe állítjuk az üvegeket és háromnegyedig öntjük vízzel. Lassú tűzön felforraljuk. Kis lángon 20 percig gyöngyözni hagyjuk. Lekapcsolunk alatta, majd, ha már kicsit kihűltek az üvegek, a tetőt jól rászorítjuk. Egy hűtődobozba, vagy egy jól kibélelt kosárba állítjuk őket úgy, hogy a kupakjukkal lefelé legyenek. Egy éjszakát állni hagyjuk a dunsztban őket. Másnap hűvös, sötét helyre tegyük a befőttet. Sokáig eláll.