Elkészítése: Hideg vízbe feltesszük főni a kacsanyakakat. Megsózzuk és lefedjük. A zöldségeket megpucoljuk,feldaraboljuk. Amikor felforrt a lé a nyakakkal,leszedjük szűrőkanállal a habját.Ezt többször megtesszük,hogy tiszta levest kapjunk. Beletesszük az összes zöldséget és fűszert. Fedő alatt a forrás után,takarékon főzzük. Közben kifőzzük a házi lúdgége télsztát. Amikor megfőtt,leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. Így nem puhul tovább. Kevés olajat öntünk rá,ettöl nem ragad össze. Három óra főzés után,kiszedjük a zöldségeket a levesből. Majd a nyakakat is óvatosan,hogy ne keverjük fel a levet. Egy kisebb edénybe szűrőkanálon átszűrjük a levest. Tálaláskor a tányérba teszünk tésztát,húst és zöldségeket. Így merjük rá a levest. Jó étvágyat kívánunk.