Sós vízben, héjában megfőzzük a burgonyát. Forrástól számítva, kb. húsz perc alatt puhul meg. Vékony tűvel, vagy fogvájóval lehet ellenőrizni, hogy puha-e?
A zsírból és lisztből világos rántást készítünk és hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, majd a paradicsompürét. Felengedjük 0,5 liter hideg vízzel és összekeverjük. Beletesszük a felaprított zellert és a babérlevelet, majd az apróra vágott petrezselyemzöldet és a kristálycukrot. Amíg fől, felkockázzuk, a meghámozott burgonyát. Belekeverjük a mártásba és még 10 percig főzzük. Óvatosan, de sűrűn kevergetni kell, mert hajlamos a leégésre. Friss kenyérrel tálaljuk. Magában is laktató étel,de sűlt húsok mellé köretként is finom. Jó étvágyat kívánunk.