Opciók nyomtatása

Rácpaprikás

Idő
Leírás
  • A felkockázott húst, kevergetés mellett körbepirítjuk.
    Közben a paradicsomot, a paprikát és vöröshagymát is felkockázzuk.
    A megpirult húsra ráöntjük a felaprított vöröshagymát. Ezzel elkeverjük.
    Pár perc múlva ráöntjük a felkockázott paprikát, majd az őrölt paprikát és a sót, amivel jól összekeverjük.
    Felöntjük fehérborral és közepes lángon főzzük.
    Öt perc múlva hozzáadjuk a paradicsomot és a szintén kis kockákra vágott zellert.
    Fedő alatt főzzük.
    10 perc múlva belekeverjük az őrölt borsot és az őrölt köményt.
    Addig főzzük, amíg félig puha nem lesz, ez körülbelül másfél óra, Ekkor hozzáadjuk a meghámozott felkockázott burgonyát és apróra darabolt kelkáposztát is. Keverés nélkül lefedjük és hagyjuk főni. 10 perc főlés után hozzáöntjük a maradék bort és összekeverjük. Addig főzzük, amíg a burgonya is megpuhul.
    Kenyérrel tálaljuk.

Hozzávalók 8-10 főre

  • 1,5 kg sertéshús
  • 2 kg burgonya
  • 4-5 db paradicsom
  • 7-8 db paprika
  • 1,5 kg kelkáposzta
  • 4 db vöröshagyma
  • 5 dkg zellergumó
  • 1 evőkanál őrölt paprika
  • 1 csapott evőkanál őrölt kömény
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 csapott evőkanál őrölt bors
  • 3 evőkanál zsír
  • 3 dl száraz fehérbor
Hozzávalók
Utasítások
Kulcsszavak: egytál, rác, bogrács